Menukaart diner
Koude voorgerechten
Carpaccio van Ossenhaas vergezeld van Parmezaanse kaas en een kruidendressing | €15,75
Gerookte IJsselmeerpaling geserveerd met toast | €17,00
Handgepelde Hollandse garnalencocktail | €17,00
Cocktail gemaakt van rode zalm | €13,50
Hors d'Oeuvre met handgepelde Hollandse garnalen, gerookte IJsselmeerpaling, rode zalm en gerookte zalm | 17,00
Gerookte zalm met soja, wasabi, rode ui en kappertjes | €15,50
Warme voorgerechten
Gebonden tomatensoep met room, bieslook, stukjes kip en croutons | €6,00
Uiensoep met rozemarijn, gegratineerd met Parmezaanse kaas | €5,50
Gebonden vissoep gevuld met Hollandse Garnalen, mosselen en zalm | €8,50
Gamba's gebakken in kruidenboter op een bedje van Chinese groenten | €14,50
Kippendijen gegrild op Sichuan wijze met groenten in tausisaus geserveerd met rijst | €13,00
Gebakken oesters met kruiden, spek en prei | €19,00
Salade met gebakken paddestoelen, zongedroogde tomaten en een basilicum dressing | €14,00
Ons Vlees
Iers rundvlees
Rundvlees van hoge kwaliteit dat afkomstig is van constante vleesrassen met een optimale smaak en fijne structuur. Biologische kenmerken: kleine groepen dieren worden gevoed op grote oppervlaktes land.
De ossenhaas
De ossenhaas is een deel van de lende (rug) van het rund. Deze spier, de musculus psoas major, ligt op de lendenwervels, in de buikholte en loopt via het bekken door tot het bovenbeen bij de heup. Het heeft een fijne structuur en vrijwel geen vet of bindweefsel: dit maakt het dan ook het meest malse vlees van het rund.
Het vleesdeel wordt nog opgesplitst in vier delen: de kop van de haas, het middenstuk, de punt en de (niet eetbare) ketting van de ossenhaas.
De kop staat ook bekend als chateaubriand (als er een dubbele portie van gesneden wordt), het middenstuk in een enkele portie als tournedos en het staartstuk als filet mignon indien deze in hapklare brokken zijn verdeeld. Als de lende niet gesplitst wordt en de entrecote (dunne lende) en ossenhaas nog via de lendenwervel aan elkaar verbonden zijn spreekt men van een T-bonesteak
Varkenshaas
Varkenshaas is de meest malse spier van het varken, die zich in de rug van een varken bevindt. Het is een schuin toelopend stukje vlees. Hij bestaat ut een kop, een dik gedeelte en een relatief dun uiteinde.
Hoofdgerechten Vlees
Runder Tournedos Grassfed Irish Prime 180 gram met een saus naar keuze | €37,50
Tournedos Pompadour stukjes ossenhaas, gamba's en roerbakgroenten in een tausisaus gereserveerd met rijst | €38,50
Runder zijlende biefstuk Grassfed Irisch Prime 180 gram met een saus naar keuze | €25,00
Cote de Boeuff Double Dutch 650 gram Exclusive Quality Special geserveerd met verschillende soorten zout en 1 saus naar keuze | €43,50
Varkenshaas 250 gram met een saus naar keuze | €24,50
Keuze uit de sauzen: Stroganoffsaus, Bearnaisesaus, Champignonroomsaus en Pepersaus.
Hoofdgerechten Vis
Gestoofde kabeljauwhaas met een grove mosterdsaus | € 28,50
Gebakken kabeljauwhaas met Chinese bami en een kyotosaus| €28,50
Tong gebakken in roomboter geserveerd met een typisch Volendammer saus 'butter en eek' | €39,50
Tong gebakken à la Pompadour geserveerd met gebakken verse vruchten | €42,00
Tong gekookt geserveerd met een typisch Volendammer saus 'butter en eek' | €39,50
Hoofdgerechten Vegetarisch
Vegetarische Cordon Bleu gevuld met romige saté geserveerd met rijst, roerbakgroenten en satésaus | €22,50
Gekruide reepjes geserveerd met roerbakgroenten, zwarte bonensaus en rijst | €17,50
Desserts
Dame Blanche | €7,50
Crème Brûlée | €8,00
IJs Macaron | €7,75
Cheesecake met pistache ijs | €7,50
Hazelnoot Karamel | €7,50
Moulleux au Chocolat | €8.00
Kinderijsje | €5,00
Kindermenu
Tot 12 jaar
Voorgerecht
Gebonden tomatensoep | €4,00
Hoofdgerecht
2 kroketten met frites en appelmoes | €8,50
2 frikandellen met frites en appelmoes | €8,50
Kipnuggets met frites en appelmoes | €8,50
Kibbeling met frites en appelmoes | €12,50
2 stokjes saté met frites en appelmoes | €12,50
Nagerecht
Kinderbeker gevuld met vanille- of aardbeienijs | €5,00